Winkelmandje
Nog geen producten

Vanaf € 75,- gratis verzending binnen Nederland • Binnen 1-3 werkdagen verzonden • Ophalen mogelijk

It's beginning to look a lot like Christmas

Kerst staat voor de deur, en wat is er nu mooier dan deze feestelijke dag doorbrengen met je dierbaren? De kerstdagen zijn bij uitstek de perfecte gelegenheid om quality time door te brengen met kleine kinderen en te genieten van de magie van het seizoen. Of het nu sneeuwt, regent of de zon schijnt. Samen dingen doen brengt vreugde bij jong en oud. Pas de activiteiten aan op de leeftijd van de kinderen. Veel activiteiten zijn ook te zonder zonder kinderen, mocht je op zoek zijn naar een leuke activiteit voor met je vriendinnen of partner.

In deze blog delen we tien leuke activiteiten om de dag(en) onvergetelijk te maken.

  1. Maak een kerst-pot

Pak een glazen pot en ga deze samen mooi versieren. Met stickers, linten, glitters, niets is te gek en plak er vervolgens een etiket op. Schrijf er het woord “kerst’’ op en verzamel allerlei activiteiten in de week voor kerst, of op de dag zelf. Pak op Eerste Kerstdag om de beurt een briefje uit de pot en ga doen wat erop staat. Voor kinderen een hele leuke bezigheid. En zo hoeven ze zich niet te vervelen.

 

  1. Samen kleuren en creatief bezig zijn.

Begin de dag met creativiteit! Laat de kinderen hun eigen tekening maken. Van een mooie kerst tekening op papier tot een kleurboek waar ze hun fijne motoriek mee oefenen. Creativiteit brengt een fijne sfeer in huis. Ontdek de leuke knutselpakketten voor extra plezier. 

Knutselen en kleuren

  1. Kerstkoekjes bakken en versieren.

Ga de keuken in en bak samen heerlijke kerstkoekjes. Laat de kinderen hun culinaire talenten ontdekken terwijl ze koekjes vormen en versieren. En ruik de geur van vers gebakken lekkernijen. Gegarandeerd een gezellig moment van de dag.

  1. Speurtocht in en rondom huis.

Organiseer een speurtocht in huis of in de tuin op zoek naar de kerstcadeautjes. Verstop kleine verrassingen op verschillende plekken en laat de kinderen genieten van het avontuur. Maak het extra leuk met ons duurzame speelgoed.

Duurzaam speelgoed

  1. Kerstfilms kijken met spelletjes tussendoor.

Maak een knusse hoek met dekens en kussens, en houd een Kerstfilm marathon. Kies films die geschikt zijn voor de leeftijd van de kinderen en geniet van een gezellige filmavond. Ontdek de gezelschapsspelletjes voor extra vermaak tussen de films door.

Spellen

  1. Winterpicknick in de woonkamer.

Bereid een eenvoudige picknick voor met lekkere hapjes en drankjes. Leg een deken op de vloer en geniet samen van een gezellige maaltijd. Voor ultiem eetplezier laat je de kinderen mee helpen om de hapjes te maken. Extra gezellig!

  1. Kerstkaarten maken voor de buren.

Laat de kinderen hun creativiteit uiten door zelf kerstkaarten te maken voor de mensen in de straat. Zodat je ze meteen in de brievenbus kan doen en zo ook een goede reden hebt om even naar buiten te gaan. Maar voor familie zelf kerstkaarten maken is natuurlijk ook erg leuk, dan stuur je ze gewoon op. Maakt het zoveel leuker en persoonlijker!

  1. Sterren kijken vanuit de achtertuin.

Als de avond valt, ga dan naar buiten en kijk samen naar de sterren. Vertel gezellige verhalen (bijvoorbeeld over de betekenis van de sterren tijdens Kerst) en geniet van de rustige momenten samen. Of lees een leuk boekje voor, de verhalen worden extra goed onthouden op deze speciale manier. Twee Ons Geluk heeft erg leuke speurboeken. Hoe leuk is het om na het sterren kijken, binnen aan de slag te gaan met de speurboeken. Het zijn leuke, leerzame (voor)leesboeken, waarbij je met een (kartonnen) zaklamp op zoek gaat naar allerlei dieren of voorwerpen.

Boeken

       9. Versier de slaapkamers.

De slaapkamers van je kinderen is een belangrijke plek. Hier kunnen ze zich terug trekken, voelen ze zich thuis en kunnen ze zichzelf zijn. Het is een mooi idee om deze te versieren. Maak zelf vrolijke posters en slingers voor aan de muur. Of zoek een mooie poster uit op onze website. Deze zijn stuk voor stuk lief, vrolijk en hip! Of wat dacht je van onze houten wandcirkels? Deze maken de (baby)kamer ook zo gezellig!

Posters

Houten muurcirkels

  1. Verstoppertje spelen

Een ouderwets spelletje, maar het geeft gegarandeerd veel speelplezier; verstoppertje spelen. Kijk in je huis of tuin rond en ontdek de plekjes waar je je goed kunt verstoppen. Maak geluidjes als ze je niet kunnen vinden of trek sokken of schoenen aan van iemand anders, en laat ze uitsteken waar dat ook uitsteken, zodat ze denken dat je iemand anders bent. Zeker weten dat dit een spel wordt waar ze het nog lang over zullen hebben.

 

Met deze activiteiten en de leuke producten van Twee Ons Geluk wordt de Kerstdagen gegarandeerd een onvergetelijke ervaring!

Geniet van de feestdagen en maak samen mooie herinneringen!